2015. december 26., szombat

Asus X554L-XO504D

Az Asus X554L egy igen sokoldalú Notebook. Az ár kategóriájában, egy igazi csúcsgép.
A laptopunkban, egy ötödik generációs Intel Core i5-ös processzor dolgozik. A maga 2.2 Ghz-ces teljesítményével kiemelkedően gyors a versenytársaival szemben. A processzor kapott egy három megabájtos gyorsítótárat is, ami nem jön rosszul az esetünkben. A csippet, négy gigabájtnyi RAM kíséri.
 A processzorba integrált Intel® HD grafikai eszközt elég brutálisan megnyomja az NVIDIA egy gigabájtos dedikált kártyája. A GeForce 920M, annak ellenére, hogy laptopokra, kis energiafelhasználásra tervezték, nagyon jól bírja a strapát. Például, a sokak által játszott Counter-Strike Global Offensive nevű játék még komolyabb grafikával se nagyon terheli meg a gépet. Más játékkal még nem nagyon teszteltük.

 De ha már játékok, akkor azt is érdemes megemlítenünk, hogy az 5400 fordulat per perces, 500 gigabájtos HDD-n van hely bőven számukra. Ha már videókártya, akkor a kijelzőről se feledkezzünk meg.
A notebook fedelén, egy 1366x768, 15,6 colos matt kijelző kapott helyet. Meglepően szép képpel, és szinte szemet bántó fényerővel. Egyszóval, korrekt monitort kapott. Ha már monitor, említsük meg, az e körül elhelyezkedő elemeket is. Magyarul, a mikrofont, és a kamerát. Hálát adunk a tervezőnek, ugyanis a mikrofont végre nem a billentyűzet mellé helyezték, hanem a felhasználóval szembe. Így végre, nem hallatszódik bele a gépelés a beszélgetésbe. Vagyis de, csak nem olyan őrült kopácsolás formájában. Itt kapott még helyet egy másik praktikus eszköz, a kamera. Egy nem több, mint 0,9 MP-es kameráról van szó, ami bőven elég egy Skype híváshoz.

 Ha egy kicsit lejjebb tekintünk, minden bizonnyal először a billentyűzetre akad a szemünk. Egy teljes navigáló gombos magyar qwertz klaviatúrába. A nagy tesztek szerint a gombok, akár 1000000  leütés után is kiválóan működnek. Nagy örömünkre szolgált a numerikus billentyűzet jelenléte is, a funkció gombjaival együtt.
 A felhasználóhoz a második legközelebb eső szerv, az érintőpárna. Balra és felfele irányított mozgatásnál egy kicsit kényelmetlen, ugyanis tapad. Ha kattintunk egyet a paddal, minden esetben a bal egérgombhoz hasonló hatást érünk el. Kivéve, ha az érintő pad jobb alsó kis részét nyomjuk, akkor értelemszerűen az egér jobb gombját idézzük. A bal kattintáshoz minden esetben le kell nyomnunk a padot, ezzel ellentétben, az egyszerű balos klikkeléshez, csak koppintanunk kell a felületen. Az eszköz alján, a felhasználó felöli, kis íven találkozhatunk kettő kis hangszóróval. Ezek, valahol a gyárból kijövet elhagyhatták a 300 Hertz alatti hangokat. Nem halk. Nem torzít, hanem egyszerűen nincs. Jó, mondjuk ahhoz képest, ami egy laptop hangszóró elvárásai között van, azt teljesíti.


 A gépen van SD kártya olvasó, Bluetooth 4.0, kettő USB 3.0, egy USB 2.0, Ethernet csatlakozó, HDMI kimenet és kompakt hangkimenet, ami mellesleg sztereó mikrofonbemenetként is szolgálhat. Mindennel együtt, a gép 2,4 Kilogrammot nyom, ami teljesen korrekt a felszereltségével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése